GHOST SQUAD HACKERS


Diğer Adlar:

·       ATK35

·       TAG-HA6

Hedef Aldıkları Sektörler: Finansal Servisler, Devlet Kurumları, Basın, Haberleşme, Eğitim, Uluslar arası Organizasyonlar, Askeri, Siyasi Organizasyonlar

Motivasyonlar ve Hedefler:

·       İdeoloji

2016 yılında kurulan bir grup olan Ghost Squad Hackers, dünyanın dört bir yanından birden fazla hedefe karşı siber saldırılar başlatan, dünyanın dört bir yanından bilgisayar korsanlarıdır. 2016'da, en çok trend olan hacktivist gruplardan biri olarak kabul edildi. Gruba bağlı birkaç popüler siber saldırı, GitHub (Ocak 2019), YouTube (Ekim 2018), CNN ve FoxNews'in (Haziran 2016) mail sunucularına yönelik DDoS saldırılarıdır.

S1ege adlı tanınmış bir grup üyesi birkaç araç geliştirdi ve kodlarını GitHub'da yayınlamıştır.

Kullanılan Araçlar, Zararlı Yazılımlar ve Sömürülen Zaafiyetler

Zararlı Yazılımlar

Sömürülen Zaafiyetler

Diğer Yazılımlar

Özel Araçlar

GhostSquadHackers-Javascript- Encrypter-Encoder.

GhostDelivery

RedGhost Linux post exploitation framework

 

Birçok Tehdit Aktörü Tarafından Kullanılan Araçlar

Saphyra DDOS Tool

MILNET

 

RPCBind Abusing

 

Hedef Aldığı Ülkeler: Türkiye, Afganistan, Arjantin, Bangladeş, Brezilya, Kanada, Kamerun, Küba, Ekvador, Hindistan, İsrail, Kuveyt, Myanmar, Nepal, Yeni Zelanda, Peru, Polonya, Güney Kore, Sudan, Suriye, Tayland, İngiltere, ABD, Zimbabwe

Kampanyalar

#OpTurkey: Temmuz 2016'da Ghost Squad Hackers, Türk web sitelerini kapatma sorumluluğunu üstlenmiştir.

#OpIsrael: 2013'ten bu yana her yıl 7 Nisan'da gerçekleşen Filistin yanlısı ve İsrail karşıtı bir siber kampanyadır. Ağustos 2016'da Ghost Squad Hackers, İsrail hükümetinin web sitelerini kapattığı sorumluluğu üstlendi.

#OpIndia: Hint web sitelerine ve çevrimiçi platformlara karşı bir siber kampanyadır. Ghost Squad Hackers, 2016 ile 2018 arasında Hindistan hükümetine ve diğer web sitelerine saldırı sorumluluğunu üstlendi.

#OpTrump: Donald Trump'ın konuşmalarından birini protesto etmek için ilgili web sitelerine karşı bir siber kampanyadır. Mayıs 2016'da Ghost Squad Hackers, Trump Hotel Collection web sitesini birkaç saatliğine kapatmıştır.

Youtube: Ekim 2018'de, Ghost Squad Hackers üyesi Hax Stroke, kesinti yaşayan ve bir saat boyunca kullanılamayan YouTube web sitesini kapatma sorumluluğunu üstlendi. Ancak, kesintiye neden olduklarına dair herhangi bir kanıt sunmadılar.

Github: Ocak 2019'da, bir Ghost Squad Hackers üyesi olan Hax Stroke, büyük bir DDoS saldırısı gerçekleştirmek için RPCBIND hizmetlerini kötüye kullanırken GitHub'ı kapatma sorumluluğunu üstlendi.

#OpSilence: Haziran 2016'da Ghost Squad Hackers, Fox News ve CNN'in posta sunucularını kapatma sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca ABD Ordusu ile ilgili olduğu iddia edilen veri sızıntılarına bağlantılar da yayınladılar. Veri sızıntıları, kişisel bilgileri ve e-posta hesaplarını içeriyordu. Ayrıca İsrail devlet web sitesini (pmo.gov.il) kapattıklarını iddia ettiler.

#OpKillary: Hillary Clinton'a karşı yürüttükleri bir siber kampanyadır. Haziran 2016'da Ghost Squad Hackers, Hillary Clinton ile ilgili kişisel bilgileri sızdırmakla tehdit etti ve web sitesini ve fon sağlayıcılarının  web sitelerini kapatma sorumluluğunu üstlendi.

Taktik ve Teknikler (MITRE ATT&CK Framework

Collection

T1005 - Data from Local System

Impact

T1491 - Defacement

T1498 - Network Denial of Service

Yorum Gönder

0 Yorumlar